Snart mot Småland!

På torsdag tar jag mig en tripp till Smålandsskogar. Kanske att man till och med inte få se som en endast lite snöflinga. Rykterna går om att det inte finns någon snö alls kvar där nere.

Ska i allafall bli världsroligt att träffa mina donnor och familjen såklart!


Chock!!

Jag blev chockad innan när jag åt lunch för jag kände nämligen vad det smakar igen:) Det måste ju vara ett steg i rätt riktning. Snart frisk:)

Pling!

Jag kom på att jag har glömt att berätta att i mitten av maj åker jag till Gotland! GRIS (Gävles resande intellektuella studenter) har fixat en resa ner till Gotland där det är en stor fest för studenter. Eller ja en hel helg. Jag tror det kommer bli jätteroligt och det är roligt att ha något att se framemot!


Pizza

Våren kom som ett brev på posten bokstavligt. Mor min hade skickat nya gardiner, tulpaner, dukar och påskfjädrar. Vilken mor jag har som skämmer bort mig:) Men fint blev det så det är bara tacka och ta emot:)



Nu ska jag möta upp Ida, vi ska äta pizza. Jag kommer inte känna ett skit tråkigt nog.
Sen ska vi vidare och äta kakor och sitta mörkret eftersom det är earth hour. Efter det sticker vi hem till mig och så ska vi kolla skräckfilm. Det blir över övernattning för de som inte vågar ge sig hem efteråt. Tur att jag har det så stort!


Samma sak igen

Nu är det samma visa igen. Börjar med att jag känner i luftvägarna som sedan övergår till hosta som nu har övergått till en dunder förkylning.
Det var precis samma visa för ett tag sen. Jag har varken tid eller lust att bli sjuk!
Jag känner inte vad någonting smaka och det är det som är det tråkigaste!

Det har varit lite smått kallt att ha orientering ute men det är bara att klä på sig. 4 tröjor klarar man sig galant på:)


Fredag

Idag är det våffaldagen! Får hoppas att jag hinner äta en våffla. Det är fullt upp idag.
Först har jag och min grupp det vill säga jag och Hampus redovisning. Sedan ska vi öva på cykeltestet och boka biljetter till GRIS-festen.
När eftermiddagsgruppen är klar med sin redovisning ska vi göra våfflor hos Linda!
Sen ska jag gå på bio "Hur många lingon finns det ivärlden?".

Det kommer nog bli en bra dag.
Dock är jag sämre idag. Igår kände jag mig lite halvkrasslig. Men idag känner jag mig ännu mer krasslig. Få hoppas att jag kan få fram några ljud på redovisningen så Hampus slipper göra allt själv!

Bättre uppdatering kommer!

Pyssel

Ida och jag har haft pyssel i eftermiddag.
 
Den här veckan ska vi ha orientering på Knatteskutt och eftersom det blev det med såkort varsel har vi improviserat lite. Vi har ritat våra egna kartor. Vad tycker ni?

Mitt under pysslet ringer Sara
- Heeeej,vad gör duuuuu?
- Jag och Ida fixar kartor, vad gör du då?
- Jag försökte sova men kan inte, och jag är hungrig och jag har ingen mat och jag orkar inte laga något.
- Okej, kom hit dådå så ska jag laga mat till dig.
Med ett mer alert tonläge hör jag, Okejdå!


Nu har jag varit och tränat cirkelfys asså fy fan vad dåligt jag mådde efteråt. Mjölksyra i benen och en spya på vägen upp. Nej jag ska hålla mig till intensiteten som det är på Knatteskutt istället:)

Konversation med Linis

Linis slängde idag upp inbjudan till den årliga helgen i Tylösand på facebook.

Vi börjar konversera direkt.

Tesse skriver LÄTT

Snacka om att vi är grymma på att rimma. Vilken rolig lek. Bara slänga ut ett ord och sen rimma så mycket det går!

Lika?

Folk säger att jag och min bror är jätte lika.
Nu har jag hittat lite bilder och vi är inte lika.
Mor och Tobbe är däremot väldigt lika.
Jag och far är väldigt lika.
Det tycker i allafall jag.
Vad tycker ni?!



löpning

Nu har jag varit ute på min första löprunda på barmark. 9 plusgrader, finns det något mer optimalt väder för en springtur?

Jag har dock kommit på att Ljungby är en mycket bättre löpstad. Kanske för att jag känner staden bättre men tycker ändå att Ljungby har bättre löpvänliga rundor.

Jag har också kommit på att jag behöver nya löparskor. Jag köpte nya i somras men varje gång jag springer får jag skoskav, under hålfoten! Jag har inbillat mig att det blir bättre när jag sprungit in dem men nu har jag fasen sprungit med dem i ett halvår och de blir inte bättre! Någon som vill sponsra mig med nya?

När jag skulle köpa nya i somras visste jag precis vilka jag ville ha men på något vis lyckas försäljare inbilla mig att dessa som jag istället köpte var mycket bättre. Ja för han kanske. Mina fötter passar dem i allafall inte!
Jag är inte som Nate som går in i affären och säger "hej, jag ska ha nya löparskor. Dem ska vara antingen rosa eller lila."
Expertiten undrar då om hon inte hellre vill ha ett par sköna. Men det ville hon icke, snygga skulle dem va!
Till historien hör också att hon köpte ett par lila som hon en vecka senare lämnade tillbaka för att dem inte var sköna!

Så nu ska jag hiva mina gamla löparskor som har blivit "gå-skor" och ta mina nya löparskor till gå-skor och vänta på att ni ska sponsra mig med nya löparskor:)


Det syns vilka som är de gamla, de med hål i överallt.


hoppelihopp

Dagen sammanfattad i två bilder.

En jätte stor pasta sallad som kommer räcka till många måltider:)

En ny fotovägg!

Tjohoo

I fredags var jag på inflyttningsfest hos Malin och jag glömde kameran hemma (det händer aldrig!)
Det var iallafall trevligt.

Upp och hoppa på lördagensmorgon och vidare till Knatteskutt. Sen sov jag lite till:P
Igår kväll mötte jag upp Ida och Carro för att hyra film och köpa onyttigheter på Hemmakväll. Vi hyrde leaves of grass. Jag kan sammanfatta den filmen med  hyr aldrig den! Fredrik dök upp också och han hade sett filmen innan men han sa aldrig att den var dålig innan vi började kolla.
Vi kollade på fler filmer på tvn och hade myshög i soffan.

Jag har haft ont i min högra axel och skuldra nu i en vecka så Ida fick massera mig lite och det var skönt! Sen skulle Fredrik (som är utbildad) massera mig och det kan jag säga var inte lika skönt. Jag trodde seriöst att jag skulle dö!


Bra massagebänk och bra arbetsställning:)

Haha kolla Fredriks byxor sitter nästan i armhålorna:P Och mina fötter står rätt ut. Det här var ett moment av skrik vill jag lova!

Idag ska jag plugga och gå ut i det fina vädret. Jag ska börja med att lämna tillbaka den fruktansvärt tråkiga filmen!

Vår kom kom kom

Jag vill ha vår nu. Nej istället ska det snöa en dm!

Jag har i allafall köpt mig en ny kruka och satte i en påsklilja i! Så nu ska det minsann vara vår hemma hos mig!

Baddddaaaaa

Efter Knatteskutt behövde jag ett återhämtningsbad! Jag tog extra mycket badskum ochjädrans i havet vad skum det blev. Kanske lite för mycket:)
Men det är så skönt och mysigt och luktar gott:)


Jag och Ida har picknick i gympasalen efte...

2011-03-17_19_01 (MMS)

Jag och Ida har picknick i gympasalen efter Knatteskutt. Glykogen förråden behövs fyllas på innan vi cyklar hem!


soo tierd

Jag är trött hela tiden. Vad är det för fel?:P

Jag sover ändå typ 7 timmar på natten och de senaste dagarna även sovit en runda på dagen. Igår var jag så trött jag somnade vid 19.00 vid tvn.
Nu skulle jag kunna tänka mig att gå och lägga mig igen.

Meeen det går inte, för idag börjar Grey's!


Paj!

Igår gjordejag pajer. 6 små och en stor i olika sorter.

Men efter det var jag riktigt trött. La mig i soffan raklång och rörde inte en fena förrän jag gick och la mig. Där emellan vilade jag ögonen:)


Hey hoo

Min motivation till plugg är som bortblåst. Den har varit det sen innan  jul precis. Jag trodde att den skulle komma tillbaka nu när det var så mycket på den här kursen. Jag gillar att ha mycket att göra. Men ack nej!

Jag gör ett tappert försök till att hitta motivationen igen i allafall och försöker göra plugget roligt.
Idag gör jag frågor till testledareutbildning. Jag har klippt ut små blå lappar som jag på en sidan skriver frågan och svaret på andra sidan.

Något måste jag väl lära mig utav denna lek?


Nya glasis

Jag har köpt nya solglasögon.

För några år sedan när jag var och hälsade på P i New York köpte jag ett par assnygga solglasögon. De gick tyvärr sönder när jag senare på sommaren jobbade på kollot.

Sedan dess  har jag letat efter likadana men har inte hittat några!

Nu fyndade jag ett par på H&M som får duga tills vidare!


De gamla är ändå lite snyggare....typiskt.

Dammsuga!

Idag har jag kommit på värsta grejen! Som ni säkert vet hatar jag att dammsuga! Men nu har jag kommit på en runda då jag inte behöver byta uttag en enda gång och ändå nå överallt! Då känns det ju lite lättare att dammsuga när man slipper byta uttag.

Konstigt att det skulle behöva ta över ett år att komma på!


Lördagen

Igår var jag, Sanna och Carola på en konsert i Sjömanskyrkan (tror jag den heter). Carola kände en tjej som skulle sjunga och spela. Det var flera som uppträdde men jag måste säga att det vara bara Carolas kompis som var något att hänga i granen.

Efter det gick vi hem till mig en runda på mellanfest. Drack lite drinkar och åt popcorn. Sanna skulle poppa popcorn i gryta för första gången och hon hällde i lite för många popcorn så det popade över i grytan. Jag var tvungen att tömma en gång!




Strax därefter gick vi till Heartbreak som vanligt tar in alldelles för mycket folk!

Fotbollen

Ja, hur gick då fotbollen?

Själva siffran gick väl sådär. Vi fick stryk med 6-0, men det gör inget:P

Vi var sex stycken som medverkade. Målvakten har aldrig varit målvakt och jag har aldrig spelat fotboll och vi hade baraen avbytare. Laget vi mötte hade tydligen spelat i samma lag innan i Valbo och hade typ 10 avbytare:)
Jag tycker vi gjorde en jätte bra match i allafall!

För mig gick det helt okej. Jag kan ju springa och jag förstår typ var jag ska springa. Problemet är att jag inte kan passa, skjuta eller ta ner en boll! Men för övrigt är jag ju bra hahaha.

MEN jäkla vad jag insåg att jag har saknat lagsport. Det är så roligt att spela lagsporter det är en sån skön känsla! Efteråt blir man så skönt trött. Trött på ett helt annat sätt än friskis och svettis. Jag kan inte riktigt förklara men man blir typ adrenalintrött. Man är nöjdtrött eller lyckligttrött! Och den känslan är helt underbar!

De frågade om jag ville vara med och spela fler gånger till och med:P

Hehe och bara för det, drömde jag i natt att de ringde och frågade om jag kunde spela nästa match med:)

Vår!

Igår var det riktig vår här i Gävle! Solen var framme och det var faktiskt riktigt varmt.
Såhär varmt var det i solen utanför mitt fönster klockan nio på morgonen!

Konsert på G. Sedan avslutas kvällen på He...

2011-03-12_20_47 (MMS)

Konsert på G. Sedan avslutas kvällen på Heartbreak!


Spelkväll hos Jonas

En spelkväll hos Jonas med varmchoklad och Irish Coffe!



Stor fuskarn












Gah!

Nu har jag beslutsångest igen vad jag ska göra. Sola? äta lunch? gå ut i det fina vädret? städa? jobba?


Ikväll vet jag i allafall vad jag ska göra. Först blir det cirkelfys och sedan spelkväll hemma hos Jonas!


Fotboll

Okej.......


Imorgon ska jag spela mina första "viktiga" fotbollsmatch sedan kvartersfotbollen när jag var 6år. Korpen behövde förstärkning och det är klart man ställer upp med att fylla ut planen.
Ja för det kommer nog vara min enda funktion. På ren svenska så suger jag på fotboll. Jag kan inte hantera en fotboll överhuvudtaget. Och jag är vänsterfotad. Om jag siktar att passa till någon kommer ändå bollen till någon helt annan.

Men jag har lovat att ställa upp men som sagt kommer jag nog inte kunna bidra med så mycket. Det är ju bra att det är inomhus för jag äger inga fotbollskor heller:P

Jag skulle dock behöva alla lyckönskningar som jag bara kan få!

Det trodde ni aldrig va, att ni skulle få se Nina i en fotbollsmatch. Det trodde inte jag heller.

Träning

Nu läser vi fysisk aktivitet i skolan och jag testade på att göra lite spontan aktivitet i mitt hushåll.

Dagens uppgift!

Idag blir det grupparbete hela dagen. Hampus tänker inte gå hem förrän det är klart, så jag har väl heller inget val:P


Frösen

Jag är frösen på ren småländska!

Det regnar ute. Ja regnar ett steg i rätt riktning att nederbörden inte är snö!
Jag har bäddat ner mig under filten så varmt och gott:)

Mat

Efter grupparbetet idag träffades vi några stycken och åt semla. Hampus åt också en grillad macka och så sa han att han måste köpa en mackgrill. Då kom jag på att det har ju jag. Det var också länge sen jag åt det.

Dock blev det mer ett par fattiga riddare med endast skinka och ost men det ska det bli ändring på!

Andra namn

Jag har flera andra namn har jag kommit på. Mitt första är Virrepanna och mitt andra är Beslutsångest.

Alla som känner mig vet att jag alltid virra till allting. Jag har noll koll på allting eller ingenting?

Nåväl men nu har jag kommit på att jag allt för ofta har beslutsångest. Jag frågade väldigt ofta Sara om råd. Idag kunde jag inte bestämma mig om jag skulle gå på gymmet eller på cirkelfys så hon skulle bestämma åt mig. Men jag tror hon blev mer irriterad och tyckte jag kunde bestämma själv.
Hon säger att jag ska gå på cirkelfys men då säger jag:
Nej det blir nog gymmet ändå.

Då undrar hon varför jag frågar och ber om råd när jag ändå inte följer det hon säger.

Och det är ju en jävligt bra fråga!

Nu har jag pratat med Tesse en lång stund på msn och då säger hon. Vad ska jag äta ikväll?
Precis när jag ska skriva och ge förslag skriver hon själv: antingen linssoppa eller tonfisksås med spagge.. Bestäm du.

Jag svarar Tonfisk!

Till svar får jag: bra för det var det jag var mest sugen på.

Jag förstår Sara frustation på mig menjag förstår också Tesses fundering!

Jag svarar såklart Tesse med "men då kunde du ju valt själv"

Ett kort svar av Tesse :SANT!

Jag antar att man blir som man umgås. Inte undra på att jag alltid har beslutsångest när Tesse också ha det:P

Smoothie

Let's start the day with a smoothie! Jag drack mer eller mindre alltid det till frukost förut men nu gör jag nästan aldrig det. Det har blivit lite av en vardagslyxsgrej!

Dagens i-landsproplem

Jag tar alltid med mig kaffe till skolan i min lilla kaffetermos. Så även idag kokade jag kaffe MEN jag får inte upp locket på termosen. Alltså kan jag inte hälla i nåt kaffe. Så jag får helt enkelt dricka kaffet nu.....

Fralla

Jag köpte de frysta frallorna som man värmer i ugnen herromdagen på Willys. Jag smakade nyss dessa och kan rekommendera dem. Det känns lite lyxigt att få varma frallor. Nästan som nybakat!


Sunday

Idag är det strålande sol så jag har varit ute på promenad. Jag gick först och solade och sedan hem till Sara. Där fick jag kaffe och sedan gick vi ut på en promenad. Men vi blev hungriga och gick in på Nian och åt potatis, köttfärsbiffar och löksås. Nu är jag hemma och ska senare iväg på boxning.

Det smälter mer och mer:)

Jag har hittat en ny inredningsbutik som jag måste besöka en vacker dag.

Mina fina solblommor (fräknar) kom fram under solningen.

Nu forsar vattnet igen!

Bak idag igen

Idag har jag bakat igen. Det blev Cooikes idag. Det var riktigt längesen jag gjorde dessa, de är såååå goda.


Gårdagen

I går var jag alltså på tackmiddagen. Nollorna hade ordnat en trevlig tillställning med mat, show och spex.
Jag började hos Sara där hon hjälpte mig att göra mig i ordning.


Nu börjar Babsan ta form.

Slutresultatet av Babsan

Ida och Linda

Sara som Lisbeth Salander. Äckligt likt!

On the way

Jonas som Mimmi

Väl på festen fanns där fyra mimmi, två Lisbeth Salander, två Barbie och två Babsan! Hur stor är den sannolikheten då?! Man kan välja på allt mellan himmel och jord och vi väljer samma nästan allihopa!

"Ken" och "Alladin" och Abu!

Babsan och Lisbeth minglade runt lite.


Nisse som Rocky

Barbie och Ken




Man ser nästan enda ner i magen på jultomten Ida.

Lambo på Di Leva.
 
Prisutdelning. Jag vann bästa Indian under nollningsveckan.




Judit och Judit.



Nu måste jag hoppa in i duschen för jag såg nu när jag borstade håret att jag fortfarande har färg kvar!

sol!

Ehh, snacka om dålig hårdag.

Ändå schamponerade jag håret tre gånger innan jag gick och la mig igår. Borde kanske försökt kamma igenom det då också. Men det blir väl dagens sysselsättning då, att försöka komma igenom detta skatbo!


Kram

Idag fick jag världens godaste kram av Sara.


Hon tyckte jag behövde en kram. Tack så mycket!

Angående miljonär

Jag har kommit på hur jag ska bli rik och få pengar. Eller ja iallafall få pengar. Om alla människor skulle kunna börja läsa min blogg så skulle allt bli jätte bra.

Så sprid ordet! :P


Heey

Det blev ingen massage idag så då tänkte jag gå och sola i stället men jag gick hem och åt lunch istället och nu ligger jag och äter lite fredagsgodis innan jag ska iväg och sola! Det var en lång mening det:P Jag hoppas jag inte tog död på er, ANDAS!


Pang Pang

Idag smäller det, för idag är det tackmiddagen till phaddrarna. Utklädningskläderna är köpte och jag ska bara till skolan och sen på massage innan det är dags för fest!


.....

Låt mig bli miljonär!

Vore bra om de kunde ramla ner ungefär såhär.


Plusgrader!

Idag är det andra dagen medplusgrader och det är så härligt! Strålande solsken!

Jag har precis varit och fikat med Emmah på stan och nu ska jag iväg och träna cirkelfys. Jag känner att  jag börjar få träningsvärk i baksida lår så det är väl lika bra att bygga på den då.


För övrigt trodde jag aldrig att jag skulle bli så glad av att se en vattenpöl men det känns som att vatten är ett steg närmre våren! LOVELY!

Det negativa är ju att det är minusgrader på natten så det fryser ju till is och då blir det i stället svårt att cykla. Meeeen bara det går åt rätt håll så är jag lycklig:)

Vuxenpoäng

Efter skolan var jag och handlade. Jag tycker jag fick så mycket för pengarna, vilket är bra. Och ändå köpte jag växtnäring vuxenpoäng!

Men det bästa var nog ändå att dem hade extra pris på godis!


Där försvann mitt vuxenpoäng

När jag kom hem gjorde jag matlådor. Köttfärssås, biffar och röra till bakad potatis.

Så slutligen kan man väl säga att jag har ett vuxenpoäng?


Uppsala

Igår var jag och Sara i Uppsala. Vi började med en kopp kaffe sedan strosade vi runt i staden fram till lunch, då vi mötte upp Saras kompis Emilia. Vi smaskade på med en pizzabuffé. Strax därefter dök Sara upp från Stockholm och höll mig och Sara sällskap resten av dagen. Vi gick fram och tillbaka på gatorna tills vi var helt slut och det var dags att åka hem.


Det blev inte jätte många fynd, mer saker som jag behöver. En häftapparat, en pärm, en svart väska (som jag faktiskt behöver), och en tröja som jag inte behövde:D Fast som jag säkert behöver ändå.

Nu på morgonen har jag lagat min cykel och haft en mysig morgon med Frida. Hon hade lite sovmorgon idag och då hann vi umgås på förmiddagen, vilket var himla trevligt.


I eftermiddag har jag kursintro och sedan ikväll blir det cirkelfys.