Gardinfyndet

78:- för ett par nya julgardiner som kostat 600:-. Det kallar jag fynd! Jag tycker iallafall dem var söta med små domherrar på:) 
 
Jag älskar min Mr P (lampan) som jag fick av Tim i julklapp förra året. 

Tvätt eller Städ?!

Jag borde städa men jag borde även tvätta..... för länge sen. Nu går tvättmaskinerna för full hals och jag har inte riktigt kommit igång på städningen. Lite kaffe först måste man väl ändå få dricka? 
 
Nej vadå överföll tvättkorg?
 
 

De senaste dagarna….

......har jag jobbat och igår pysslade vi här hemma. Satte upp lite mer gardiner och stjärnor och ljusstakar. Sedan bakade vi biskvier och lusselängder med vitchoklad (som blev gigantiskt stora).
 
 
 
 

Mamma <3

Mamma är ju för festlig:) Igår när jag pratade med henne sa hon att jag var tvungen att ta ett kort på bocken så fort den kommer upp så hon får se den någon gång. Varje gång hon har kommit på besök har den antingen inte haft säsong eller så har den redan brunnit ner. Så idag när jag cyklade förbi höll dem på att sätta upp bocken så jag fotade effektivt och skickade bilderna till mamma.
 
Hon är otroligt duktig på engelska;) Jag fick mig i allafall ett härligt skratt!
 
På söndag är det bockinvigning och då ska vi givetvis dit och titta.

TMI

Nu har jag varit på ett galet jobbigt TMIpass (Träna med instruktör). Idag var temat kettelbells. Vi får se om jag kommer upp från sängen imorgon. 1 timme rent slit! 2 set med tre övningar i varje. När man hade kört båda seten då hade man gjort ett varv och vi gjorde 5 varv! Det var ett högintensivtpass och det hade varit roligt att se vad min puls låg på för snabbt gick den! Det hjälper ju inte när instruktören säger efter ett varv att vi sista varvet måste slå första tiden vi hade. Tävlingsinriktad som jag är körde jag ännu hårdare och vi hjälpte till att peppa varandra. Vi slog sista varvet med råge! Första varvet 5.07 och sista varvet 4.18! Grymt. Men när jag trodde att passet var över satte vi in alla kettelsbell i mitten och sedan var det tävling att springa och hämta kettelbells till sitt eget bo. Kettelbellsen var värde lika mycket som dem vägde och man fick sno från de andra. Varje gång man hämtat en kettelbells var man tvungen att göra ett upphopp. Var 30:e sekund kom en utmaning som var tvungen att göra innan man fick köra vidare som tex burpees, höga knän osv. Jag lyckades i allafall plocka på mig 128kg eller rättare sagt det var det jag hade i mitt bo när vi slutade, jag bar dit betydligt mer! 
Det viktigaste var i allafall att jag vann! Wiiihoooooo!
 
Nu har jag fyllt på lilla magen med kycklingfilé i ajvarsås. 
 

Mysdag

Älskar våra kvalitetsdagar tillsammans. Nu när jag jobbar dygn uppskattar jag och Tim våra dagar tillsammans när vi båda är hemma. Vi tar verkligen hand om varandra och kramar och pussas och håller handen nästan hela tiden. 
 
Idag har vi varit ute i Valbo, första köpte vi lite julklappar till Tims familj och vi hittade gardiner till sovrummet på rea, för 39:- st! Älskar att fynda :) Sedan gick vi en runda på IKEA och åt lunch där. Vi avslutade med att dricka en kaffe på vårt favvohak Espresso House och lyxade till det med en Mocca Latte så nu dunkar mitt hjärta jättesnabbt och jag känner att jag fått en sockerkick! Den går nog ut lagom till att jag ska gå och träna. 
 
 
 
Nu har jag krypit upp i soffan och lutar mig mot julkudden och filten i knäet. Längtar efter julen mer och mer och mer.....

Bara en månad kvar!

 
Här hemma är det julpyssel på gång. Snart ska vi åka till IKEA och se om vi kan hitta lite fint julpynt. I lördags köpte vi julblommor och igår började vi med at. Hänga upp gardiner och lägga på juldukar:) 

Bara en månad kvar!

 
Här hemma är det julpyssel på gång. Snart ska vi åka till IKEA och se om vi kan hitta lite fint julpynt. I lördags köpte vi julblommor och igår började vi med at. Hänga upp gardiner och lägga på juldukar:) 

Romantisk sambo

När jag kom hem från jobbet i morse låg den här egentillverkade hjärthälsningen. Man kan ju inte annant än bli varm i själen, vilken fin karl jag har!
 

Pysselrummet

 

Surdeg

Tim har fått för sig att göra surdegsbröd så just nu håller han på att passa sin lilla bebis och kollar till den flera gånger på om dagen. 
 
 
 

Jul

Jul närmar sig med stormsteg och i förrgår satte jag ihop året julspellista! Nu kommer den spelas på högvarv fram till jul. Jag älskar julstämningen och allt som hör julen till. Så fort jag är ledig lite från jobbet kommer jag börja pyssla fram julen:)
 
Nu blir det en helg med jobb men så fort jag har återhämtat mig från den här jobbveckan återkommer jag! 

Cirkelfys

Cirkelfysen har 35 platser. Jag kom på 31 reserven när jag försökte boka i fredags. Och jag lyckades få en plats. Det är helt sjuk! Hur kan så många människor avboka ett pass. Varför bokar man från första början och varför ställer man sig på reserven om man ändå inte tänker fullfölja. Nej jag fröstår inte :)
 
Nu ska jag i allafall iväg och göra av med energi!
 

just det..

Bilder på plädarna var utlovade....
 
 
 

Söndag

En härlig söndag än så länge. Fint väder, strålande sol och 10 plus. Åt frukost, bakade LCHF-bröd, gick ut på en promenad, hamnade på loppis, kom hem och åt lunch och testade brödet sååå himla gott. Ibland kan vi sakna att äta bröd men det finns många bra LCHF-bröd också. Idag blev det ett enkelt formfranska fast idag tillsatte vi brödkryddor och det blev supergott. Nu när det snart är jul ska vi testa att baka vörtbröd istället. Både jag och Tim älskar vörtbröd och brukade tidigare köpa det från första dagen i affären tills de slutar sälja det efter jul. I år får vi se om vi lyckas baka ett gott LCHFvörtbröd istället.
 
Under vår promenad började vi diskutera en affärsidé som båda gick i gång på. Nu har vi pratat om den i flera timmar och har en hel del ideér men dem delar jag inte med mig av:)
 
 

1 år

Idag är det ett år sedan jag och Tim flyttade till den här lägenheten. Tiden går så fort och vi håller fortfarande på att "möblera". Vi har nästan inga tavlor fortfarande för vi har inte hittat rätt och vi vet inte heller var vi vill ha dem. 
 
Nyligen gjorde vi ju om gästrummet och idag har vi köpt två jättefina plädar till soffan, bilder kommer senare :)
 
Nu myser vi i soffan med vin och tittar på Så mycket bättre.
 
Bästa sambon!
 
 

Dags att börja leverera….

 

När man har överskotts energi på jobbet...

 

Smörslungad vitkål

Till middag igår blev det ett nytt recept. Smörslungad vitkål . Till det serverades köttsfärssås! Det blev jättegott. Vitkålen blev ett bra komplement till spaggetti. 
 
 
Nu ska jag åka till jobbet, så jag återkommer imorgon.....
 

Dagens lunch

Idag hade jag en väldigt god matlåda. Lax med stuvad spenat. 
Stuvad spenat har jag avskytt under hela min uppväxt och vägrat äta det, vilket jag absolut inte kan förstå nu. Det är hur gott som helst och man bli mätt och samtidigt får jag i mig en massa bra vitaminer och mineraler. Ett plus är att det endast innehåller 0.5 gram kolhydrater per 100 gram.
 
Stuvadspenat 
Fryst spenat
creme cheese
muskotnöt
salt
peppar
 
 
 

Jultomen

 
Var precis och handlade och satte mig i bilen, tittade mot bilen vid min vänstra sidan och där sitter tomten.... Jag blev lite snopen men samtidigt glad att min favorit högtid snart är här! Jag välkomnar julen med öppnar armar!
 
 

Mängder

Min mamma lagar alltid överdrivet mycket mat. Om fyra personer ska äta räcker maten till 12 personer. Så i den ena tidningen som jag köpte igår hittade jag en perfekt notis som jag mmsade till mamma så vi andra slipper äta julmat till midsommar. 
 
Hon tackade för tipsen och jag återkommer om vid jul om hon följde den beräknade mängden. 
 

Frukost

  • 2 ägg
  • skvätt grädde
  • tomat
  • creme cheese
  • avokado
Vispa ihop ägg och grädde. Lägg i stekpannan med skivad tomat. Under tiden omeletten steks klar, mosa och blanda avokado och créme cheese. Lägg sedan på blandningen på omeletten när den är klar. Smaklig frukost! 
 
 
Nu nu kommer jag nog hålla mig mätt till ikväll;) 

Överraskad

Plötsligt ringer det på dörren och där står min
karl med en blomma till :) 

Tidningar...

Att läsa tidningar är roligt och inspirerande tycker jag, alla sorters tidningar. Nyheter, mat, mode, inredning, hälsa. Idag fick det bli lite matinspiration. Även om jag äter lågkolhydratskost så går det oftast att göra de mesta recepten med lite modifikation. Det var en klok kock som sa att recept är inte till för att följas slaviskt bara en fingervisning.
 
 

Polis

På vägen hem från jobbet idag blev jag stoppad av polisen för nykterhetskontroll. Det var första gången på mitt 9,5 åriga körkortsliv som jag blev stoppad av en polis!!! Någon gång ska ju vara den första :) Jag tycker ändå att det är lite häftigt att jag aldrig stött på en polis förrän nu. Jag skötte mig i allafall galant :)
 

Idag ska jag ha en lugn och skön dag med en massa serietittande efter mitt tvådygnspass. 
 
En kaffe på det här så!
 

Ikea

Igår var jag på IKEA och hittade några mattor till köket. Om jag hade fått bestämma så hade det såklart blivit en rosa men eftersom Tim påstår att han också måste vara med och bestämma så blev det att mmsa 5000 bilder på olika mattor. Tillslut kom vi i allafall överrens om en svart med vita prickar. Nu när vi lagt den på stället känns det som att vi valde rätt :)
 
Jag köpte även ett par mysiga innetofflor. Fryser alltid om fötterna och jag är så dålig på att ta på mig strumpor men dem här kommer jag mer än gärna hoppa i :)
 

Föreläsning

När vi (Tim och jag) hade läst boken matrevolutionen hittade jag en föreläsning i Falun där just han Andreas Eeanfeldt skulle föreläsa med Jonas Bergqvist som inriktat sig på träning och lågkolhydratskost. Så vi köpte biljetter till denna dyra föreläsning och åkte till Falun. 
 
När vi åkte hem var båda besvikna. Vi hade förväntat oss att det skulle vara det lilla extra som man inte fick veta i boken men det var boken rätt igenom fast mindre detaljerad. Och när Jonas skulle föreläsa hade vi höga förväntningar om vad han hade att säga om träningen men det var inte direkt något nytt...
 
Det var en mysig vistelse i Falun men vi hade förväntat oss mer av denna dyra föreläsning. Ett plus till Andreas sm var en vldigt duktig föreläsare. 
 
 
 
Jag kan i allafall tipsa om en god maträtt som jag hittade i en LCHFtidning. Supergod, testa!
 

Sverige-Tjeckien

Under min snart fyra år i Gävle har jag hela tiden sagt att någon gång måste jag gå och kolla på en hockeymatch i Läkerol Arena. Och idag var dagen kommen. Tommy hade fixat biljetter! En rolig upplevelse och kul att Sverige vann med 6-0. 

Nu kan jag "bocka" av det på min Gävle lista (Hahaha, fatta ni? Bocka... :)

Kladdkakansdag

Idag var det kladdkakansdag så då var jag ju bara tvungen att baka kladdkaka. 
Det blev en LCHF variant 
200g 86% mörkchoklad
200g smör
4 ägg
ca 1dl sukrin (jag tog mindre)
Vaniljpulver
Smält smör och choklad. Vispa ihop ägg och socker pösigt, vispa sedan i chokladsmöret. Grädda i ugnen i ca 6-8min i 200 grader.
easy peasy japanese!
 
 

Planerat

Appropå att planera, i helgen så var jag och mamma i Stockholm. Vi möttes där och sen bodde vi på hotell hela helgen. Umgicks, åt goda middagar och shoppade. En härlig mor och dotter helg. 
 
Det är det här jag menar som är så skönt med att man har ett fast schema att jag kan planera in saker. Detta bestämde vi för över en månad sedan och bokade både hotellet och tågresan då. 
 
Jag har alltid varit dålig på att tacka nej till jobb och så länge jag inte varit fast eller långvik har jag aldrig kunnat planera något i förväg för tänk om jag kanske får jobba då. Nu har problemet försvunnit när jag vet när jag ska jobba och kan med gott samvete boka in saker. 
 
Paus fika i shoppandet på mitt favoritställe Espresso House!
 

Charmigt

Först när jag skulle börja blogga igen tänkte jag om det inte vore roligare att starta upp en helt ny blogg men ny energi och den jag är idag men på en närmare eftertanke är det ju just det som är charmigt med att bloggen är flera år gammal. Då kan man ju se min utveckling och se hur jag har förändrats. Jag trivdes bra förut med vem jag var och vad jag gjorde men idag trivs jag jätte mycket med den jag är just nu och hur mitt liv ser ut nu. Som mamma sa, du har visst blivit gammal du med..... Humm vet inte riktigt hur jag ska ta den kommentaren men ja :)
 
Jag har följt Blondinbellas blogg i många år och det är just det som är charmigt med hennes blogg att följa hennes utveckling. Dock är jag glad att min utvecking inte har gått lika snabbt som Blondinbellas ;) 
 
Det är tur att man kan låna hund och barn istället!
 
 
 

Lunch

Igår vart det lunch på stan med Tim och Jonas. Så skönt att vara ledig och kan sitta hur länge som helst och äta och prata. Efter lunchen gick jag och Tim till gymmet och körde ett långpass så idag har jag redan träningsvärk i bröst och armar.
 
 

Pysselrum

När jag var hemma hos Ida för ett tag sen blev jag så avundsjuk på hennes pysselrum så då tänkte jag att jag måste också ha ett sånt:) Så en idag åkte jag och Ida til Ikea och köpte lite möbler så nu har gamla gästrummet blivit pysselrum/gästrum. Mycket finare och mer välkommet. Här är bara bilder från när vi precis satt in möblerna, nu är finare när bokhyllan är fylld. 
 
 
Första pysslet i rummet blev ett par serveringsfat. Jag köpte två ljusstakar och två tallrikar på loppis och sen var det bara att superlimma:) Enkelt och snyggt. 
 

KitchenAid

Läste själv ett gammalt inlägg nyss om att jag skulle köpa en kitchenAid för min första hälsopedagogslön och det gick ju fortare än jag anat så nu pryder min kärlek mitt kök med sin elegans! Och det är faktiskt väldigt bra på att göra det den ska också  ;) 
 
 
 

LCHF

Under vår semster på Mallorca läste vi en bok om lågkolhydratskost. Både jag och Tim blev sugna på att testa så när vi kom hem började vi äta lågkolhydratskost i stället. Så nu har vi gjort det i två månader och båda trivs bra med det. Kroppen mår mycket bättre. Jag har aldrig en uppsvälld eller gasig mage längre och jag äter inte laktosfritt längre. Att träna på den här sorts maten har jag inte ens märkt någon skillnad mer än att jag kan gå och träna direkt efter att jag har ätit, jag behöver aldrig planera när jag ska äta för att timea in det med träningen. Är jag hungrig en halvtimma innan träningen ja då äter jag utan att få problem på träningen sedan. Mer om detta senare....
 
 
Hamburgare med mozarella, tomat och oopsiehamburgebröd
 

Ett halvt år

På ett halvt år hinner det hända mycket. Så senast när jag var aktiv trivdes jag inte särskilt bra med situationen och bloggen var mer ett plank för mig att kunna skriva av mig. 
Men i mars månad lossnade det och jag fick jobba (förutom på fritidsgården och hålla pass) med ensamkommande flyktingbarn som timvikare. Så hela mars var fullfart och när april kom fanns det inga timmar men eftersom jag varit så flitig och sökt ett hav av jobb ringde en skola till mig och var jätteintresserad av min utbildning. Sagt och gjort blev jag vikare som resurslärare på skolan från april till skolavslutningen. Så från att bara jobba 12 timmar i veckan till att jobba 52 timmar i veckan var tufft men jag visste hela tiden att det skulle ge utdelning om jag bara jobbade hårt ett tag. Sommaren kom och jag hade ordnat sommarjobb på boendet med ensamkommande flyktingbarn som jag trivdes bra på och ville så gärna få lära mig mer om detta. Sommarjobbet var på heltid men blev hela tiden mer än heltid så även hela sommaren jobbade jag 50-60 timmar i veckan. När hösten kom hade jag sån flyt att en ordinare personal slutade och jag fick förfrågan att stanna kvar och ta över denna tjänsten! Superglad såklart och ett JA TACK kom från mig. 
 
Så nu jobbar jag kvar där och lär mig nya saker varje dag, så otroligt utvecklande med tufft jobb. Det som är skönt nu är att jag arbetar endast heltid och min energi är tillbaka igen. Tränar flera gånger i veckan och njuter av att vara ledig när jag är ledig. Så därför när jag fick jobberbjudandet sa jag upp mig på fritidsgården för att hitta tillbaka till mig själv och endast jobba heltid utan några andra måsten. Jag saknar att hålla i passen men samtidigt är jag är glad att jag lyssnar till mitt inre, till mig själv och min kropp! Just nu behöver jag bara vara.
 
Nu hinner jag med allt det där vardagliga som att baka, pyssla, träna, träffa vänner, besöka ställen och det bästa av allt när man har ett fast schema är att jag kan planera saker längre än en vecka framåt!
 
Men en stor mängd envishet och tålamod kommer man ganska långt på ett halvår. 
 
Tack för mig!
 
Sliten Nina i somras
Fyllde på med energi i slutet av sommaren på Mallocra.
Idag, piggare, gladare och starkare!
 
 
 
 

Inspirerad

Ibland är jag jättesugen på att börja blogga igen och vissa dagar känner jag, gud vad skönt att jag inte har det som hänger över mig. 
Det finns både plus och minus för att blogga. Det är skönt att skriva av sig, roligt att få dela med sig men sen kan det också vara jobbigt att komma på vad man ska skriva om.
 
Jag läste precis en blogg om en känd PT som har en känd blogg som hade lagt upp i princip hela sitt CV på bloggen. Det är ju en sjukt bra grej! Såg för ett tag sen på Nyhetmorgon då dem pratade just om att arbetsgivare ofta kolla på nätet när de söker medarbetare. Tänk då om någon söker till exempel "motionsledare" och så har jag skrivit om det i bloggen och min blogg kommer upp. Ja en bra sak att göra i allafall. Inom en snar framtid kommer antagligen jag uppdatera min blogg och förhoppningsvis bli lite aktiv här igen. 
 
På promenad i höstvädret i Boulognern med min favorit Tim!