Brandbilar

Varje gång som jag och Sara går hem från stan/träningen svänger Sara av till höger på ett ställe och jag fortsätter alltid rakt fram. Det konstiga är att vi alltid lyckas gå på fel sida om varandra så vi måste korsa varandra varje gång vi säger hejdå. Jag tycker det är lika irriterande varje gång o jag kommentera det varje gång:) Men plötsligt händer det!!!
- Har du tänkt på en sak Nina?
- Nej vadå?
- Vi går på rätt sida av varandra
Vi tog en high five på det i stället för att korsa varandra!

När jag kommer utanför min gård står det två brandbilar. Jag tänkte direkt: Det här är inte sant. Har jag haft några ljus tända? Spisen avstängd?
Men Frida satt lugn här hemma så jag förstod att det inte var hos mig då var. Tack gode gud för det. Med min otur vet man aldrig var det här kan sluta!

Nu är det dags att krypa ner i sängen för imorgon är det grupparbete och sedan redovisning.

Godnatt!

Söndag

Idag kan ha varit den bäst söndagen för i år. Jag skulle vilja göra om den tusen gånger. Jag har haft så mysigt med dem jag tycker bäst om!
Bakat och bakat och bakat
Snackat och snackat och snackat
Fikat och fikat och fikat
Skrattat och skrattat och skrattat
Kollat bocken kollat bocken kollat bocken
Ätit kebab ätit kebab ätit pizza
Ätit julgodis ätit julgodis och ätit julgodis
Kollat beck kollat beck kollat beck.

En underbar söndag helt enkelt.....


Tre lika delar pepparkaksdeg.

Många julgranar blev det.

Sara in action.

Lussekatter på G.

Promenad till Bockinvigningen.


Stora bocken.

Vi köpte en korv och hittade även lilla bocken.

Lilla lilla julmarknaden.


Snöängel måste göras.

Rulla tryffel.


Det blev två sorters tryffel. Jätte goda båda två!

Massa goda lussebullar och massa goda pepparkakor!

Jo jag har bestämt mig. Helt klart den bästa söndagen för i år!


Pulsipulsi

Har precis varit på en promenad. Kände att jag var tvungen att göra någon nytta idag så jag tog på mig nästan alla kläder jag hade och gav mig ut på en timmes promenad och det var otroligt skönt! Det är inte alls så hemskt väder som jag trodde att det var.

Det började skymma när jag gav mig ut.....

.....och strax efter var det mörkt! Fullt påpälsad så är det kanon väder att vara ute i:)

Det blev mer kort på snöflingorna än målet:P


Bocken har kommit upp men det snöar så bilden blev inte så bra. Men imorgon är det invigning och den ska vi givetsvis gå och kolla på så då kanske jag kan få ett bättre kort:) Håll tillgodo!


Fredag

Igår var det härliga fredag, dem är dem bästa. Igår mötte jag upp Sara på stan och skulle julshoppa. Vi började vår vistelse med en fika på George Coffee house. Sen började vi shoppa:)
Efter det gick vi hem en runda och sedan möttes vi upp igen och gick och käkade planka. Det var en lyxdag igår. Efter det gick vi hem till Sara och myste i soffan hela kvällen.
Kaffe, glögg, pepparkakor, kaffeost och skumtomtar!


Kaffeost är en delikatess uppe i norr. Sara hade med sig det ner när hon var uppe och hälsade på på höstlovet.

Jag var väldigt skeptiskt till detta. Och med facit i hand måste jag säga att jag har ätit godare men det var inte direkt äckligt heller.

Glöggen köpte vi på stan, jätte god!

En hel mysdag med Sara!

Carros födelsedag

Igår firade vi Carro som fyller 24 år idag.

Vi fick en jätte smaskig tårta och Carro fick jätte fina presenter av oss. Som Carro själv har sagt: -Ingen tårta utan presenter.
Så det var bäst att vi köpte presenter till henne då, tårta vill man ju inte missa.
Vi var några stycken som hade gått ihop och köpte ett förstoringsglas och en matlåda med disneyfigurer på och ett kort. På kortet stod det: Du börjar bli gammal med försök ha barnasinnet kvar. Därav presenterna:P




Det var en väldigt rolig leksak hon fick.

Emma behövde låna förstoringsglaset så hon kunde läsa sina sms.


Här har vi VIP hörnan.


Det var inte många killar på festen men dem som var där var otroligt manliga.


Sara, jag och Sanna


Jag testar karriären som modell. Men den ser mörk ut.


Fredric hade det bra i soffan med alla tjejerna.


Partypinglorna Linda och Ida


Jag och Sara gör tema surkärringar. Jag måste säga att jag är grym på det där!


Party like a rockstar!

Det var i allafall en väldigt lyckad kväll!
Exakt 02.00 stod jag utanför min port och skulle gå in. Men jag kommer inte in. Det fungerar inte, jag rycker och drar och försöker men det går inte. Tillslut ringer jag min combo och väcker henne så hon får komma ner och öppna. Men då går det inte att öppna från insidan heller. Där står jag ute och fryser och på insidan virrar hon runt yrvaken. Hon hitter ett nummer som jag ringer men då finns inte det nummret längre. Hon hittar ett annat nummer som jag ringer och efter 20 min ungefär kommer en väktare som får hjälpa mig in. Det var något fel på dörren så han skulle felanmäla den. När jag väl kom in här jag Frida säga: Välkommen in i värmen.
- Ja tack, förlåt om jag ringde och väckte dig.
- Det är ingen fara. Du har alltid sån jävla otur.
När hon sa det knäckte jag mig och började asgarva men för att hon inte skulle höra var jag tvungen att kväva mig själv i kudden. Jag kunde inte sluta skratta jag höll på i säkert 10 min. Det är verkligen komiskt att det har hänt mig så himla mycket konstiga saker den här hösten och det blir bara värre och värre. Istället för att bli arg har jag lyckats vända det och se det roliga i det hela. Nu kan jag bara skratta åt allt elände!

Snart ska jag ut och trampa i snöovädret till stan och möta upp Sara för lite julshopping.

Torsdag

Idag har vi haft grupparbete sen iväg och haft "redovisning". Vi skulle laga mat och äta den:)
Nu håller jag på att göra mig i ordning för ikväll ska vi slå klackarna i taket och fira Carro!


Gustav Vasa goes Cher Tjingtjong

Dagen tis

Idag har jag, Sanna och Sara haft pannkakskalas. Mycket mysigt med tända ljus och planering för julbak!



Fick post idag av farmor, ett paket. Och i paketet låg en bok. Varje år får jag en julkalender i någon form av farmor och iår fick jag en bok. Den var sååå himla fin och påminner mig om en bok som jag alltid läste hos henne när jag var liten. Min farmor är allt bra påhittig!



Nu har jag lagt upp mina gardiner som jag köpte när jag var i Stockholm. Börjar bli julstämning i hushållet!
Frida och jag har kämpat med att få upp alla stjärnorna. Som vanligt har jag tur, en av "ljuslyktorn" fungerade inte. TYPISKT!



Men jag är glad ändå.....:)


Träning

Idag har vi en rolig föreläsning.....

Jag tycker att den här bilden är helt fantastisk! Den här bilden säger ju allt!


Det är väl lika bra vi skriver google:D

Helgen

Här kommer min helg kort och gott.
I fredags var det först skola. Läraren kom 30 min försent och sen svimmar en i klassen så ambulansen fick komma. Så det var en händelserik förmiddag. På eftermiddagen åkte jag hem till Jonas och fick massage. Han har precis gått massagekursen och behöver folk att öva på. Han var helt klart godkänd! Gav honom lite tips som kommer underlätta för honom själv. Sen var det bara hem och hoppa in i duschen och byta om. Trampa iväg i snön till Erica. Hon hade gjorde tacos och kladdkaka, smaskens.

Lördagen hände inte mycket, jag försökte plugga men kunde inte koncentrera mig så jag gick till Sara och la mig i hennes soffa så fick hon ta hand om mig. Sen vid 18 tiden skulle hon jobba så då gick jag hem och lagade mat och satt framför soffan resten av dagen.

Idag har jag pluggat, lagat söndagsmiddag, hämtat julstjärnorna i förrådet och börja lägga upp gardinerna som jag köpte i Sthlm förra helgen. Men sen var klockan dags att gå och träna, skivstång stod på schemat idag, tog mig också en runda på löpbandet. Nu är jag hemma och har ätit flingor med mjölk och precis kokat mig kaffe som ska avnjutas i soffan!


?!?!?!

När vet man när man har hemlängtan?

Jo när man laga kött, potatis och sås.

Minnen

Satt och kollade gamla bilder och hittade en så himla rolig. Ett kort från en av våra "drinkkvällar". Vi brukar träffas en gång om året och så får alla har med sig ingredienser till en drink. Så dricker vi alla drinkarna under hela kvällen. Såna kvällar ballar alltid ur men vi har alltid så jäkla roligt. Här kommer ett bildbevis!


För ungefär tre år sedan.

Sally


Nu vill jag åka hem till mitt charmtroll och gosa ner mig!

Kul kompis

Alltså Tesse är en fantastiskt rolig människa. Även om vi nu bara pratar på msn har jag suttit och asgarvat i 30 min!

Jag önskar att vi hade varit i samma rum nu och skrattat tillsammans så vi inte kan andas, det är det vi är bäst på!


Pyjamasparty

Idag har jag och Sara pyjamasparty. Mys mys.

Fryser

Jonas frågade innan om jag inte skulle med ut på en löprunda så jag hängde på. Jag tog på mig tre par byxor och tre tröjor och rundan gick ändå rätt bra. Jonas tyckte det var lite kallt i slutet men jag skröt om att jag hade tillräckligt mycket kläder på mig. När jag väl kom hem och saktade in orkade jag knappt lyfta benen dem var så jäkla tunga. När jag sedan hoppar in i duschen inser jag att jag är knallröd över hela kroppen. Och inte nog med det nu fryser jag och kan inte få tillbaka min normala kroppstemeratur! Jag har två tröjor, två byxor, raggsockar och halsduk på mig ändå fryser jag. I själva verket var det jag som var klen....

Vinterland

Vem vill inte bo i Gävle nu?




När jag vaknade och såg detta underbara väder var jag bara tvungen att ta en morgonpromenad och ta lite kort. 9 grader kallt men ack så fint. Igår var det också helt fantastiskt fint!


Det här kortet är från igår.

När jag kom gående utanför min port skulle min granne gå in. Han hade en cigarett i handen och tänkte gå in med den. Men jag blängde på honom och då släckte han den. Han måste ju bara ha respekt för mig:P
Idag ska jag ägna mig åt att plugga därför behövde jag en promenad för att piggna till!


Monday morning

Vaknade för en timme sedan. Trodde inte klockan var så mycket men jag behövde tydligen sova ut och det är lika bra att passa på när jag inte har något i skolan. När jag vaknade snöade det ute och det gör det ju fortfarande. Det är verkligen jättemysigt. Dock ska jag till skolan och lämna tillbaka några böcker och då måste jag alltså ge mig ut i det här vädret det är inte lika roligt!

Hur var då helgen?

I fredags när vi landade åkte vi till Ävlsjö där mässan Allt för hälsa hölls. Vi gick runt där mellan 11-16 ungefär. Provsmakade, testade, fick massage och provsmakade lite till.

Efter det åkte vi hem till Saras kompis Sara som vi skulle bo hos. Vi blev bjudna på middag av en vän till mig, Fredrik och hans vänner. Sedan tänkte vi ge oss ut men vi stannade där hela kvällen och sen åkte vi hem sent eller tidigt.. En jätte rolig dag i allafall.

Lördagen var frugan upp och hoppade så då fick vi andra också stiga upp. Åkte in till stan och strosade runt där och chillade. Åkte hem till Sara igen och lagade carbonara. Iväg på förfest och sen hamnade vi på Strand, ett väldigt speciellt ställe. Kändes som en stor lagerlokal med betonggolv och ett pingisbord mitt i alltihop. På dansgolvet var det ganska speciell musik också. Men vi hittade ett litet dansgolv där vi kunde svänga lite:) Trötta åkte vi hem och åt mackor och somnade gott.

Söndag var Nina själv vaken tidigt och vi gick till SKHLM (Skärholmens köpcenter) som ligger 10 steg från Sara port. Det tycker jag var lagom gång väg:) Sedan åkte vi hem vid 17.30.


Färdgodis!


Vi började vistelsen med kaffe såklart!


Fick ett 30kroners tuggummi av Sara!


Min blivande säng för helgen.


Emil lagade middagen, fantastiskt!


Vi spelade spel. Hopplöst!


Emil och Fredrik tänker så det knakar.


David i Fredriks nya mössa haha.


Tavlorna är uppsatta med vattenpass.....


Vi tar oss en sväng om!


Sara visar Sara Stockholm.


- Ursäkta, skulle du kunna ta ett kort på mig och Sara?
Han fattade det som att han skulle vara med på kortet:)


Världens sötaste Sara. jag hjälper till att dra på smilbanden:D


På SKHLM blev det hamburgare. Det syns inte riktigt på bilden hur jäkla stor det faktiskt var!


Sara försöker svälja chokladbollen hel!


Ohoj

Jag är sååå trött efter en hel helg i Stockholm. Återkommer imorgon med mer! Så länge får ni ett provsmak....

Lördagsmorgonens outfit!

Hej hej hej!

Nu är det snart dags att åka till Stockholm. Jag har fixat färdgodis, morotsstavar. Dock ingen olja på. Jag har fått lära mig att man ska ha olja på morötterna för annars tar man bara upp mer 10% av vitaminerna. Näst intill helt onödigt att käka morötter med andra ord om man inte har olja på. När man har olja på tas det upp ungefär 90%. Men att doppa morötterna i olja känns inte som att det skulle vara så jäkla gott, men en vacker dag ska jag testa.

Seeee ya!


Utan skor....

Jag är född i en skormakarsläkt och idag har jag världens problem. Jag har inga skor!
Håller på att packa inför Stockholm och även om min garderob är full av skokartonger har jag insett att de flesta kartonger är tomma.
Jag får köpa ett par zontofflor på mässan imorgon, det är ju snyggt har jag hört.....
Såna här skor är också rätt snygga, kanske ska invenstera i ett par.

Näringslära

Vi har en föreläsare som rent ut sagt är en riktig bitterfi**a i näringslära. Hon kan ju sin sak men ja, för min smak har hon lite väl mycket egna åsikter om saker och ting. Idag fick jag i allafall lära mig att man absolut inte ska äta linfrö eller vetekli!! Hallå linfrö har jag ju i allt och på allt. Hejdå linfrö. Har även lärt mig om en massa vitaminer idag. Så har ni något problem så kan jag säkert lösa det med att ni har någon sorts vitaminbrist:)

Igår fick jag lära mig att man måste tugga maten. Så nu tar det jääääääääätte lång tid att äta. Jag och Sara åt lunch idag och min mat hann bli kall innan jag var färdig. Vi åt säkert i 30 min i allafall!! Alltså tuggade i 30 minuter!

Snart ska jag ut och traska i halkan med Erica, sen blir det lite step. Efter det är det dags att packa för imorgon åker jag och Sara till Stockholm. Vi ska på hälsomässan!

Nu har jag precis tuggat i mig en tallrik med flingor och mjölk och är redo att tampas med ishalkan!


Tjoho!!!


Onsdag

Snön ligger vit på taken
Och Nina, hon är vaken!
Dock inte naken.
Yllesockar, mysbyxor och stickad tröja
Klockan ett ska hon till skolan och röja.
Men nu sitter hon i soffan och läser i en skolbok
hon försöker bli klok
Lära sig så mycket det går om kost
sen ska hon gå o kolla om hon fått någon post.
Mor skulle skicka lite text
från Ljungby i Småland där jag är uppväxt.

Blir ett eget inlägg, kunde inte lägga in bilden i förra inlägget.

Snow

Ohej vad det snöar. Det tog mig en halvtimme att cykla hem idag från skolan, i vanliga fall tar det max en kvart. Det gjorde också väldigt ont i ögonen när snön piskade rätt in i ögonen. Mascaran var långt ner på kinden när jag kom hem. Blåsten ska vi inte tala om tur att man kom framåt!

tåg

Nu sitter vi på tåget på väg hem från Sthlm. Mamma säger att hon måste gå på toa och hokus pokys öppnar toalettdörren sig när hon reser sig från sätet. Snacka om service. Bara man prata om toa så öppnar dörren sig;-)

Stockholm!

It´s time to go to my favorite city Stockholm!!

Jag ska strax åka med tåget och möta upp mamma.

Jag tar med min bloggdator och bloggar under dag. jag skämtar!


Boooring day

Vilken jäkla tråkig dag och den är inte ens slut!
Tog mig en promenad till Erikshjälpen, köpte 5 böcker det förgyllde ju min dag lite i allafall. Sen när jag skulle gå hem hade det börjat regna. Blä för det. När jag kom till Gevalia hade dem bränt bönorna idag och det luktade inte hallontårta om jag säger så. Ännu mer minus. Ringde till min far och pratade om allt mellan himmel och jord. Han ska klippa ner kastanjeträdet om nån undra....:P

Nu har jag läst mina böcker som jag köpte (givetvis var det pysselböcker).
Kolla vilken cool servettvikning jag har gjort:)

Skulle egentligen varit en fluga med, men jag skulle ju bara testa lite så det fick bli utan fluga.
Ser ni vad det är förresten?!

Emmah och jag skulle egentligen sprungit idag men Emmah hade ont i sina ben och jag kan inte imorron så vi delade upp oss den här gången. Vilket betyder att jag måste ge mig ut i regn och mörker själv. Ser verkligen inte fram emot det här.

Sen ska jag möta upp Erica och vi ska ut och gå en runda. När man är ute och går med Erica gör det inget om det regnar hon är som en sol hela hon! Och så ska vi såklart avsluta med lite te.

Imorgon tar jag tåget till Stockholm och ska möta upp mor min. Vi ska tillbringa hela dagen i Stockholm och sen följer hon med mig upp till Gävle. Jag hoppas på att hon kan får mig på bättre humör resten av veckan!

Blää

Jag tänker fan aldrig mer går utanför lägenheten. Jag tänker aldrig mer göra någonting. Det händer ju alltid nåt! Nu håller jag på att tvätta och det är någon som har tvättat med klorin innan mig! Så när jag öppnar luckan (med min nytvättade tvätt) stinker det klorin och jag plockor ur tvätten har en sweetshirt blivit missfärgad! Det är så jävla typiskt!!!!!






fixie done


Sådär, nu har jag en hel cykel igen förutom cykelkorgen. Nu kan jag i allafall cykla igen. Det gick ju bra att laga den. Fick låna verktyg av grannen (han är typ bilmekaniker).

Haha dock fick jag lite hjälp av en som min granne höll på att hjälpa. Jag frågade bara hur jag skulle få ut slangen alltså vad jag skulle använda för verktyg.
Den här mannen sa att han kunde hjälpa och visa. Han gjorde dock allt jobbet. Varje gång jag försökte ta däcket ifrån honom eller försökte hjälpa till sa han: Nej inte så! (Jag bor i ett väldigt mångkulturellt område så tänk er en person med brytning)

När jag sedan kom tillbaka och lämnade tillbaka verktygen säger mannen.
-Du måste våga göra själv nästa gång.

Humm jo det var ju det jag försökte med men jag fick ju inte röra däcket!!!

Men nu vet jag till nästa gång hur jag ska göra så då klarar jag det helt själv i stället:P Hade klarat det nu med:P Han ville nog inte att en tjej skulle klara av det där själv så det var därför jag inte fick röra mitt eget däck:P

 


Lotta på bråkmakargatan

Ni som inte känner mig så väl vet nog inte att jag är precis som Lotta på bråkmakargatan. Jag kan nästan allt. Eftersom jag har fått punktering så tänkte jag, varför inte försöka själv istället för att gå till en dyr cykelserviceaffär. Nu har jag varit inne i stan och köpt mig en ny slang, dem är ju skit billiga!! Endast 35kr och jag som trodde dem kostade minst 100 eftersom det är så dyrt att laga en cykel i cykelaffären.
När jag väl kom hem insåg jag att jag glömde köpa en "tång" så jag kan skruva av däcket. Så typiskt. Tror jag ska fråga min granne om han har något att låna mig:P Nu måste jag bara googla lite och se hur jag ska göra:)

Fel håll men det gör ju allt mycket roligare:D