födelsedag

I torsdags fyllde min lilla kusin år, tonåring. Så igår firade vi det, åt grillat, tårta och spelade fotboll. Jag gjorde två mål!



Tilda plockade blommor medan vi andra spelade fotboll


Mor och bror


Midsommarafton

Det var en bra midsommar även i år!
Började med lunch kl 13 hos Patrick och Amanda. 26 glada människor var vi.

Vi lekte lekar, klädde midsommarstången, spelade brännboll mot grannarna (i för övrigt världens största plan), dansade och hade jätte trevligt.

Lunchen.

Athur och Lina hoppar säck

Tobbe går all in i leken och Amanda jobbar på.

Jessica plockar blommor till midsommakransen

Brännbollsbanan.

Midsommarstången kom upp till slut!

Häcken

När jag kom hem från Mallis hjälpte jag far i tre dagar att klippa häcken.


Snyggt blev det i allafall.

Smink

Tesse skrev i sin blogg om smink vad hon skulle använda i sommar och tyckte att jag också skulle göra det. Tjo jo jag är väl rätt person att skriva om det. Jag som knappt använder smink.

Lite mascara, eyeliner och kajal sen är jag fit for fitght!
Jag tänker se ut såhär hela sommaren!



Om ni vill ha tips är det nog bättre att ni går in och läser i Tesses blogg, hon kan det där bättre:P

Mallorca

















Picknick igen

Man bara måste ha picknick hela tiden när det är såfint väder. Igår grillade jag, Sara och Ida i Boulongeskogen sen kom en helt skolavslutning dit så vi rymde hem till Sara och drack kaffe samt smakade på hennes tryfflar som hon fick när hon fyllde år. Och så spelade vi Yatzy. Första omgången förlorade jag, andra omgången förlorade jag och då sa jag att vi ska spela tills jag vinner en gång. Nej men då förlorar jag igen och det vägrade spela mer.
Så nu går jag runt och känner mig som en loser:(. Nej då jag har nästan kommit över det nu:P







Jag ledde hela tiden men på sista kastet får TurSara Yatzy.

Idag har jag tvättat, skrivit klart uppgiften, varit i skolan och lämnat tillbaka alla böcker och lämnat in uppgiften, packat mina väskor, fikat med Jonas, Ida och Sara, bokat resa till Mallorca med Tesse vi drar på lördag! ja just det ja bokat resa hem till Småland också! Åker redan kl 06.00 på morgonen imorron.

Nu är det dags att chilla en sista kväll i soffan med min combo som ska flytta i augusti:(


Picknick

Igår hade vi lite avslutning med klassen, picknick i Boulongeskogen. Vi höll dock på att dö av värmeslag men bra hade vi det:)



Sara hade bara med sig delikatesser från Norrland. Först åt hon hjotron och sen åt hon kaffeost.

I förmiddags hade jag sista redovisningen innan sommaren. Imorgon ska jag bara skriva klart sista uppgiften och lämna in den och alla hundra böcker som jag har lånat och sen är det sommarlov.

Sen var vi några från klassen som gick och käkade lunch på stan.

Strax ska jag möta upp några vänner för lite grill och chill ikväll.

Aftonbladet

En annorlunda dag på jobbet för bärgningsbilen <-- Klicka på länken så kommer du vidare till aftonbladet.

Bärgningsbilen blir färdtjänst när en gubbes permobil stannat :)
snopet slut Asstanskåren fick i går ett udda uppdrag. Mannens permobil hade lagt av och fick bärgas.

Lördag med sol

Igår när jag vaknade stod termometern på 40 grader i solen. Alltså ännu varmare än i fredags så jag kunde inte sitta inne och plugga då så jag begav mig till Gävle Strand och låg där mer eller mindre hela dagen. Sen kom Ida och efter en stund gick vi hem till mig och åt en sen lunch.

Resten av dagen bestod av att städa, en ganska bra dag ändå:)

Fredagen var ungefär likadan. Hade tänkt att plugga men det var så otroligt fint väder så gick även då till Gävle Strand och Ida höll mig sällskap. Sen gick vi ner på stan en runda och köpte ÄNTLIGEN en bikini.
Senare på kvällen möttes vi upp igen och åt först pizza och sen gick vi runt i Gävle som två vilsna själar innan vi bestämde oss för att äta glass

"Det är roligare att äta fast man är mätt" - Ida

Sen gick vi och hyrde en film. Så det blev en lugn kväll vilket inte riktigt var tanken från början.

Idag SKA jag plugga, som tur är är det inte lika fint väder idag:)

Lunch på balkongen.









Onsdagskvällen

I onsdags hade vi OP mys (Operation mys) med hälsopedagogerna som en liten avslutning på den här terminen. Grillade, spelade brännboll, frisbee och myste såklart!

Dock gick jag hem tidigt för att jag inte mådde bra men hade gärna stannat!


Nisse

Malin, Malin, Anja, jag och Nisse

Dessa två donnor skulle invigas!



Christine och Norea gjorde sin segergest och Hampus passar på att kasta öl på dem.

Lina försöker hålla i invigningen lite snyggt men hon håller på att kissa på sig och det gjorde inte saken bättre när Hampus kom på det.

Samarbetsövning

Och slutligen var det dags för eden. "Jag lovar och svär....."


Tisdagskvällen

Tisdagskvällen var det också superfint väder så den spenderade jag, Ida och Sara i Gävle strand. Vi grillade.
Jag förstår inte riktigt vad det är med mig och grillar alltså. Det fungerar aldrig som det ska. I onsdags köpte vi till och med tändvätska för att det skulle fungera exemplariskt men nej då fick vi inte ens fyr på grillen.

Det hela slutade med att ett gäng killar som jag var och lånade en annan tändare av viftade dit oss och vi fick grilla på deras grill. Vi fick ju i allafall mat:)




Anledningen till att vi inte fick i gång grillen var att det blåste så mycket.

Sommar

Jo nu tror jag faktiskt att man kan säga att det är sommar. Igår kväll vid 20.00 var det fortfarande 20 grader varmt, det är ju helt underbart.
Just nu är det 36 grader i solen utanför mitt köksfönster. Behöver jag säga att jag är sådär motiverad till att plugga?

Men jag och Ida har en plan. Vi ska plugga lite för att få nåt gjort sen ska vi köpa glass och jordgubbar och lägga oss i solen.

Idag kunde jag lätt inviga balkongen med att äta frukost. Det var nästan på gränsen för varmt till och med.


Friends

Har precis haft kvalitetstid i en timme med min bästis Tesse. Sånda stunder får mig att inse vilka underbara vänner jag har. Jag är så lyckligt lottad! Både med nya vänner och min gamla.

Tesse är en av mina äldsta vänner. Vi lärde känna varandra när vi gick i fyran då Tesse började på min skola. Vi är väldigt olika men ändå passar vi så bra ihop! Tesse är lärare och bor i Växjö


Mia lärde jag känna när jag var 13 år. Jag var ingen god förebild för henne och tillsammans hittade vi på både det ena och det andra. Mia har precis flyttat hem från Australien och jag väntar på vad hennes nästa upptåg blir:)

Emelie och jag är gamla innebandypolers. Känt varandra sen jag var 12. Hon pluggar till sjuksköterska i Linköping. Just nu är Emelie utbytesstudent och befinner sig i USA. Men till sommaren kommer hon hem igen:)

Nathalie och jag gick på gymnastik tillsammans när vi var små sedan flyttade hon till Skåne och man såg inte röken av henne förrän hon och hennes familj flyttade tillbaka till Ljungby när Nate började gymnasiet. Nu pluggar Nate i Kalmar (typ turismekonomi).

Lina lärde jag känna när jag var 14 år. Hon var en gammal barndomskompis med Tesse och fick därför joina vårt gäng;) En av de gladaste människor jag känner. Lina bor för tillfället i Oslo men till hösten är det möjligt att det bär av till Halmstad.

Fina lilla Jessica lärde jag känna när jag var 12 år genom innebandyn. Nu är hon frisör och bor i Oslo.

Hanna, lagkaptenen i innebandyn var bäst att hålla sig vän med så därför är vi vänner. Nejdå en bättre vän får man leta efter! Hansi pluggar i Växjö och har precis köpt hus i Ljungby.

Paulina, även hon en gammal innebandykompis men sedan dess har vi suttit ihop. Nu bor hon i New York och pluggar och troligtvis kommer hon aldrig mer flytta hem till mig.

Emelie har jag känt sen jag var 2 år. Vi bodde grannar när vi var små men tappade kontakten när dem flyttade. Nu umgås vi igen! Emelie är också lärare och har precis fått jobb på Gotland så snart går flyttlasset dit!


Det är jobbigt att ha sina vänner utspridda över hela världen men det bästa utav allt är att man ändå alltid vet precis var man har dem! Jag längtar till Tylöhelgen då vi återförenas igen! Puss på mina flickor!